Četrtek, 22 Avgust, 2019
Ste tukaj : Domov Vozilo in oprema

Vozilo in oprema PDF natisni E-pošta

Primerna oprema je bistvena za opravljanje javne gasilske službe, zato v PGD Zaklanec vlagamo veliko sredstev v nabavo nove in vzdrževanje že pridobljene opreme. Tako imamo tudi po minimalnih merilih za gasilsko enoto 1. kategorije vso potrebno opremo, veliko je imamo pa tudi več kot je minimalno predpisano. 

VOZILO

PGD Zaklanec poseduje GV-1 (manjše gasilsko vozilo) na podvozju VolksWagen LT-35 letnik 2002 za posadko 1+8. V vozilu je vsa oprema, ki jo za ta tip vozila predpisuje tipizacija gasilske zveze Slovenija, ter še veliko dodatne opreme, s katero lahko posredujemo ob raznoraznih intervencijah in vajah.

OPREMA
 • Osebna zaščitna oprema
  V PGD Zaklanec dajemo velik povdarek na primerni zaščiti gasilcev na intervenciji. Tako imamo po merilih za 1. kategorijo 12 popolnoma opreljenih operativnih gasilcev s sodobno zaščitno opremo. Od tega jih ima 8 še dodatno opremo za opravljanje notranjih napadov in uporabo izolirnih dihalnih aparatov. Ostali operativci, ki opravljajo osnovna dela imajo pa na voljo "oranžne" zaščitne obleke.

  Čelada 11xCASCO, 1xPAB FIRE 
  Obleka11xTexport, 1xBAS
  Čevlji12xJADO Florjan 003
  Rokavice1xPan 8, 4xTexPort, 4xRosenbauer
  Podkapa8xTexPort
  Naglavna svetilka   9xPetzl Tikka Plus • Zaščita dihal
  Imamo dva sodobna dihalna aparata proizvajalca Auer z oznako BD-96-S-Z-ICU-S, s hitrospojnim pljučnim avtomatom AutoMaxx AS-C in celoobrazno masko Ultra Elite PF. Dihalna aparata imata vgrajeno digitalno merilno napravo, katera obvešča gasilca o tlaku in ob nepremikanju (v primeru nesreče) gasilca začne oddajati zvočne signali, da ga lažje drugi gasilci najdejo. Oba dihalna aparata imata tudi po eno rezervno tlačno posodo.


 • Komunikacija in svetila
  Opremo za komunikacijo sestavljajo 3 prenosne postaje (Maxon SL500, Icom F-51 in Motorola GP360 z dodatnim mikrofonom) in 1 mobilna postaja v vozilu (Vertex). Imamo tudi dve prenosni svetilki Mag-Lite.

 

Obvestila

12.8.2018 -Preverjenje RZ-

Trenutne intervencije

Trenutne intervencije v Sloveniji

Požarna ogroženost

Požarna ogroženost po regijah Slovenije

Meteoalarm

Vremenska opozorila za Slovenijo

Donacija dohodnine